logo UE_001
logo IS-2014-2020_001

Proiect „Echipamente scanare bagaje de mână standard C3 cu sistem integrat automat de management / returnare a tăvilor” – cod SMIS 2014+ 120737, proiect cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020

Comunicate

Stiri si noutati

Descriere Proiect „Echipamente scanare bagaje de mână standard C3 cu sistem integrat automat de management / returnare a tăvilor” – cod SMIS 2014+ 120737, proiect cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020

           Proiectul „Echipamente scanare bagaje de mână standard C3 cu sistem integrat automat de management / returnare a tăvilor”, co-finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, vizează modernizarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, creșterea accesibilității și mobilității regionale, prin investiții în infrastructura aeroportuară, dar și creșterea conectivității și mobilității zonei deservite de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj RA printr-un volum crescut al pasagerilor care vor tranzita aeroportul.

Obiectivul proiectului este realizarea integrată a unui sistem de control de securitate al bagajelor de cabină la cel mai înalt standard stabilit de Conferința Europeană a Aviației Civile (ECAC), pentru detectarea articolelor interzise în bagajul pasagerilor, proiect care să înglobeze echipamentele de scanare bagaje de cabină cu radiații X standard C3 cu sistem integrat automat de management/returnare a tăvilor.

Echipamentele tip EDS de standard C3 împreună cu sistemul automat de returnare a tăvilor vor fi amplasate în Terminalul Plecări și utilizate la controlul de securitate al bagajelor de cabină al pasagerilor, înlocuind actualele echipamente standard C2.

Prin instalarea acestor echipamente se va fluidiza procesul de control de securitate și se va diminua timpul de procesare a pasagerilor, datorită capacității superioare de scanare. Echipamentele EDS standard C3 permit scanarea bagajelor de cabină fără a fi necesară îndepărtarea lichidelor, aerosolilor sau electronicelor de mari dimensiuni acestea. Totodată, echipamentele vor fi dotate cu un sistem integrat automat de returnare a tăvilor.

Reconfigurarea fluxului de control de securitate a pasagerilor, prin implementarea proiectului  „Echipamente scanare bagaje de mână standard C3 cu sistem integrat automat de management / returnare a tăvilor”, co-finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, va determina creșterea capacității de procesare a pasagerilor și a bagajelor de cabină, precum și creșterea gradului de securitate. 

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 29.641.623,44 lei cu TVA, din care Autoritatea de Management POIM / Organismul Intermediar Transport, acordă o finanțare nerambursabilă în valoare de 19.378.250,93 lei.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

These cookies are essential for websites built on Wordpress to perform their basic functions. These include those required to allow registered users to authenticate and perform account related functions.

wordpress_test_cookie, wordpress_{hash}, wordpress_logged_in_{hash}, wp-settings-{user_id}, wp_sharing_{id}

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?