logo UE_001
logo IS-2014-2020_001

Proiect „Echipamente de detecție explozibil Standard 3 de tip CTX” – cod SMIS 2014+ 120703, proiect cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020

Comunicate

Stiri si noutati

Descriere Proiect „Echipamente de detecție explozibil Standard 3 de tip CTX” – cod SMIS 2014+ 120703, proiect cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020

Proiectul Echipamente de detecție explozibil Standard 3 de tip CTX cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 contribuie la realizarea Obiectivului Specific OS 2.3- “Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor” al POIM, prin investiții în echipamente de securitate care să asigure servicii de calitate pasagerilor.

          Proiectul vizează realizarea integrată a unui sistem de control de securitate bagaje de cală, la standardele stabilite de Conferința Europeană a Aviației Civile (ECAC,  pentru detectarea materialelor explozive în bagajele de cală și care să înglobeze atât echipamentele de scanare bagaje de cală cu radiații X standard 3, cât și sistemul de transport și sortare al bagajelor de cală.

Prin implementarea proiectului Echipamente de detecție explozibil Standard 3 de tip CTX se are în vedere înlocuirea echipamentelor de control de securitate al bagajelor de cală EDS (Explosive Detection System) Standard 2 cu echipamente de detecție explozibili Standard 3 de tip CTX (computer tomograf cu radiații X), în conformitate cu Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/1998 al Comisiei Europene din 5 noiembrie 2015 de stabilire a măsurilor detaliate de implementare a standardelor de bază comune în domeniul securității aviației.

 

În vederea implementării și atingerii acestui obiectiv, vor fi înlocuite echipamentele de control de securitate ale bagajelor de cală EDS (Explosive Detection System) Standard 2, cu echipamente de detecție explozibili Standard 3 de tip CTX (computer tomograf cu radiații X) și sistemele auxiliare necesare funcționării lor. Astfel, prin dezvoltarea noilor tehnologii privind modalitatea de scanare a unui bagaj de cală și posibilitatea analizării acestuia în 3D, pentru scanarea unui număr mult mai mare de bagaje într-un timp mult mai scurt, este necesară implementarea unui nou standard în procesul de scanare a bagajelor de cală. Standardul 3 al echipamentelor EDS presupune o creștere a sensibilității de detecție a explozibililor și o analiză mai detaliată a imaginilor aferente bagajelor de cală.

Noul sistem de echipamente control de securitate Standard 3 CTX integrat în sistemul de transport, cu o capacitate avansată de procesare, va oferi un nivel superior de detecție ceea ce va asigura creșterea gradului de securitate al bagajelor de cală.  Astfel, implementarea proiectului va contribui în mod direct la fluidizarea controlului bagajelor de cală și la reducerea timpilor de procesare a acestora.

 Valoarea totală a proiectului este de 23.288.634,43 ron cu TVA din care Autoritatea de Management POIM/ Organismul Intermediar Transport, acordă o finanțare nerambursabilă în valoare de 15.706.899,46 lei.

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

These cookies are essential for websites built on Wordpress to perform their basic functions. These include those required to allow registered users to authenticate and perform account related functions.

wordpress_test_cookie, wordpress_{hash}, wordpress_logged_in_{hash}, wp-settings-{user_id}, wp_sharing_{id}

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?