INFORMAȚII IMPORTANTE CU PRIVIRE LA ZBORURILE SPRE OLANDA

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe țara de destinație Olanda a impus următoarele restricții de intrare pe teritoriul national, respectiv:

  1. Toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care intenționează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau cu autocarul în Regatul Țărilor de Jos au obligația de a prezenta un rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Testul pentru infecția cu SARS-CoV-2 trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • – să fie efectuat în ultimele 72 ore anterior sosirii și să fie negativ;

  • – să fie un test molecular tip PCR;

  • – să fie emis într-una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă sau olandeză;

  • – să cuprindă numele și prenumele călătorului, în conformitate cu datele din pașaport;

  • – să conțină detalii despre laboratorul care a efectuat testul, precum și data efectuării acestuia

  1. Începând cu data de 23 ianuarie 2021, pe lângă testul molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, persoanele care sosesc în Regatul Țărilor de Jos din zonele de risc (inclusiv România) pe cale maritimă sau aeriană, trebuie să prezinte și un test rapid (antigen sau LAMP – amplificare izotermă mediată prin buclă) efectuat cu maximum 4 ore înainte de plecare/îmbarcare. Măsura se aplică inclusiv pasagerilor aflați în tranzit. Mai multe informații cu privire la testul rapid pot fi consultate aici:  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/tes….

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați site-ul Ministerului Afacerilor Externe, disponibil și la link-ul următor https://www.mae.ro/node/3731

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

These cookies are essential for websites built on Wordpress to perform their basic functions. These include those required to allow registered users to authenticate and perform account related functions.

wordpress_test_cookie, wordpress_{hash}, wordpress_logged_in_{hash}, wp-settings-{user_id}, wp_sharing_{id}

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?